2014 FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonu ABD!
0

fiba usa

Biraz geç oldu hatta baya geç oldu ama geçmeden edemedim. Türkiye’de düzenlenen 2014 FIBA Kadınlar Dünya Basketbol Şampiyonası’nın kazananı beklendiği gibi ABD oldu. İkinciliğe ise bizi yarı finalde yenen İspanya ulaşmış oldu.
 
Bazı maçları takip bizzat yerinde takip ettim ve izlediğimde ABD’nin çok rahat bir şekilde bu sonuca ulaşacağını görmüştüm. Gerek tecrübeleri, gerek oyun zekaları, gerekse fiziksel olarak çok üstünler. Özellikle Maya Moore’u herhangi bir erkek takımına koysanız çok rahat oynayabilir ki pozisyonu zor olsa da. Vücuduna çok hakim bir oyuncu. Bunu da MVP ödülünü alarak gösterdi.
 
Diğer oyunculara gelirsek hepsi birbirinden değerli, Seimone Augustus, oyunun hangi anında olursa istediği zaman müdahale edebiliyor ki şut mekaniği süper bir oyuncu. Onu izlemek müthiş bir keyif. Diana Taurasi’ye gelince istediği zaman istediği yerden kaldırıp atması, engellenemez bir tehdit. Pota altına bakınca Brittney Griner gibi bir isim var ki, topu ona indirmeniz yeterli. Tina Charles, Lindsay Whalen, Sue bird vs  açıkçası saymakla bitmez.
 
İspanya’dan Alba Torrens’e ayrı bir başlık açmak lazım, özellikle bizim maçta öyle bir performans sergiledi ki uzun yıllardır herhangi bir oyuncudan bu kadar dominant bir performans görmemiştim. Zaten bu yüzden de bizi tek başına yendi diyebiliriz. Tabii Sancho Lyttle’ın da katkısını unutmamak lazım.
 
Bizim takım ise 3.-4. maçında Avustralya’ya farklı yenilerek dördüncülükle yetindi. Açıkçası ilk defa Dünya Şampiyonası’na katılan bir takım için iyi bir sonuç ama biraz daha bazı şeylerden olsaydı en az finali görebilirdik, üçüncülük ise kesin gelirdi.
 

En iyi 5 ise şöyle oluştu;

Alba Torrens (İspanya)

Penny Taylor (Avustralya)

Maya Moore (ABD)

Sancho Lyttle (İspanya)

Britney Griner (ABD)

  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_
    Alkış
  • 0
    _zg_n
    Üzgün
  • 0
    komik
    Komik
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    sevdim
    Sevdim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir