1. Anasayfa
  2. Haber

2015 NCAA şampiyonu Duke Blue Devils!

2015 NCAA şampiyonu Duke Blue Devils!
0

Üstünden 1-2 gün geçti ama anca fırsat bulabildim. NCAA‘de Playoff’lar bu sene güzeldi. Indianapolis‘te düzenlenen Playoff‘lar da güzel hikayelere şahit olduk.

Türkiye’de NtvSpor üzerinden yayınlanması da ülkemizde biraz daha ilginin artmasını sağladı. Hiç beklemiyordum böyle bir şeyi, güzel oldu.
 
Duke zaten favorilerdendi ama yarı finalde efsanevi bir şekilde yenilgisiz buralara gelen Kentucky Wildcats‘i yenen Wisconsin Badgers kafaları karıştırdı.

O maçta çok değişikti son ana kadar Kentucky Wildcats‘in elinde olan maç bir anda Wisconsin Badgers‘a döndü ve maçta o şekilde sonuçlandı. Tabii burada Frank Kaminsky‘in mücadelesine ayrı bir parantez açmak lazım. Çok iş yaptı. Son sınıf öğrencisi olarak, çıktığı her maç son maçı gibiydi ve gerektiği gibi oynayarak takımını finale taşıdı.
 
Finale gelirsek, iki iyi koç vardı ama tabii bir tarafta olan isim ise Mike Krzyzewski‘di.
 
Birtarafta Batı Bölgesin’nin lideri Wisconsin Badgers, diğer tarafta Güney Bölgesi’nin lideri Duke Blue Devils. Maç, 70 Bin kişilik Lucas Oil Stadyumu‘nda oynandı.
 
ilk 20 dakika 31-31 eşitlikle sonuçlandı. Final maçı beklendiği gibi geçiyordu, taa ki 13 dakika kala Wisconsin Badgers‘ın 9 sayı öne geçmesine kadar. Bir anda ağırlık diğer tarafa kaymıştı ama Tyus Jones, Grayson Allen ve Jahlil Okafor‘un harekete geçmesiyle gelen üst üstte sayılar maçı Duke‘a getirdi.
 
Wisconsin Badgers‘da, Frank Kaminsky 21 sayı 12 ribauntla oynadı ve son maçında double double yaptı. Sam Dekker 12 sayı, 8 ribaunt ile ona destek oldu. Ellerinden geleni yaptılar ama karşıda çok iyi bir takım vardı, tebrik edilecek performans sergilediler son ana kadar.
 
Duke‘da ise bir guardın ne kadar önemli olduğunu gösteren Tyus Jones 21 sayı, 5 ribauntla oynadı. Jahlil Okafor 10 sayı üretti ama sahada olması yeterli bir oyuncu ve büyük ihtimal draftlarda 1. sıradan tercih edilecek. Ve takım için en önemli isimlerden biri olan Justise Winslow 11 sayı, 9 ribaunt, 3 blok ile oynadı. Justise Winslow çok önemli bir oyuncu, geleceği açık tüm sene boyunca bunu gösterdi. Buralara gelmelerinde en büyük pay onun diyebiliriz.
 
Bu şampiyonluk ile Duke Başantrenörü Mike Krzyzewski, 5. NCAA şampiyonluğuna ulaştı. Önünde zor bir rakip var.Çünkü 10 şampiyonlukla UCLA Bruins‘in unutulmaz koçu yer John Wooden alıyor.

  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_
    Alkış
  • 0
    _zg_n
    Üzgün
  • 0
    komik
    Komik
  • 0
    sinirli
    Sinirli
  • 0
    sevdim
    Sevdim
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir